4e Kees Wessels Wintertocht

De eerste test van het jaar op de middellange afstand.

27 feb 2016 08:45:00

Het voordeel van deze wandeltocht is dat ik bijna vanuit huis kan starten. Als ik richting het startpunt loop komen de eerste starters me al tegemoet. De start is 8.30 maar ik vertrek iets later. Ik tel al snel een man of 50 wat een aardige opkomst is.Bij het startbureau ligt mijn 30 km startkaart al klaar ik kan direct starten. De eerste kilometer is door de straten van Sint-Maartensdijk en dat blijft altijd lastig snelwandelen met al de stoepjes en oneffenheden. Na een kilometer gaat het richting de Oosterschelde over asfalt en kan ik wat tempo gaan lopen. Het begin is rustig en met een gemoedelijke cadans zigzag ik voorbij de eerder gestarte wandelaars.

Gure wind en koud

Het is prachtig weer met een lekker zonnetje. De gure wind maakt het echter toch koud en de handschoenen blijven lekker aan. Dan volgt al snel de eerste rust die ik net als alle volgende rust's zal negeren. Vanuit Scherpenisse weer richting de Oosterschelde en met een grote boog naar Poortvliet. Na 15 km haal ik de voorste lopers in en ben ik weer in niemandsland. In Poortvliet passeer ik de grote groep voorlopers en via Scherpenisse snelwandel ik weer terug naar Sint-Maartensdijk. Na 25km gooi ik het tempo iets omhoog en zo kom ik na 3 uur en 25 min non-stop weer bij het startpunt aan.

Uitlopen

Ik voel me nog fit en besluit me nog in te schrijven voor de 10 km uitlopen. Ik drink en eet nog even wat en ga op weg. De eerste paar kilometers wandel ik gewoon en na 5km pak ik het snelwandelen weer op. Ik houd het heel rustig en na 1 uur en 16 min ben ik weer terug in Sint-Maartensdijk. Met 599 deelnemers was het een geslaagd evenement.

De route van de 30km

Details

Laatste update: 05 mrt 2016 20:38:34