6e kees Wessels wintertocht 2018

Vandaag weer te gast bij de WSV Oosterscheldestappers om de nodige kilometers te trainen.

24 feb 2018 10:30:00
Warming Up

Het is vrij koud maar in de planning staat dat ik eerst de 30km en daarna de 20km ga lopen. Met een klein ommetje loop ik naar de startplaats en besef dat het inderdaad best koud aanvoelt. De harde oostenwind (windkracht 5) tegen is niet prettig en de route kennende krijg ik straks nog kilometers lang wind tegen. Daarnaast begint de zon goed op te komen en die geeft al aardig wat warmte af.

Op weg
De route 30km gaat vanuit Sint-Maartensdijk richting Scherpenisse en dan naar Poortvliet. Tot aan Scherpenisse is er nog aardig wat beschutting tegen de wind en dat loopt lekker. Als richtpunt heb ik tempo 7.00 minuten de kilometer (net geen 8.6kmh) genomen. Na de eerste kilometers zie ik een voor mij - 140 - wat hoge hartslag (HS) op mijn Garmin verschijnen. Waarschijnlijke oorzaak is de harde wind tegen en het late ontbijt. Ik stoor me er verder niet aan en houd die 140 HS vast. Voor mij is die 140 HS nog altijd ruim onder de 80%. Na Scherpenisse gaat de route de polder in en krijg ik de wind op kop. Ik ben blij met mijn isolatiejas. Op het lichaam geen last van de kou alleen mijn handschoenen ventileren "te goed".

vogeluitkijkpost

In Poortvliet is de controlepost nabij Woonboulevard Poortvliet. Ik sla deze post over zoals eigenlijk alle posten. Ik heb immers eigen bevoorrading bij me. Nar Poortvliet is er een lus gemaakt zodat je hiermee 10km extra loopt en daarna de 20km route vervolgt. Dit is een mooi deel van de route. Het gaat door niemandsland en over kronkelige (dijk)weggetjes. Na een kilometer of vijf gaat de route van noord-oost naar zuid-west en kan ik even bijkomen van de kou. Via Woonboulevard Poortvliet nu weer verder over de 20km route. Nu richting de Oosterschelde. Bij de vogeluitkijkpost aan de Oosterschelde is een bouillonpost. Ik sla over en meld dat ik de volgende ronde stop. Bij de bouillonpost denkt men aan een flauwe grap en ze zijn wat geïrriteerd. Dan gaat de route via de Oosterschelde en restaurant de Zeester weer naar het startpunt Partycentrum Haestinge. Het eerste deel van deze dag zit erop, 30km in 3.30, netto.

Volgende ronde
Na afmelding en bijvullen van mijn drinkflesjes ga ik op pad voor de een 20km. Het parcours is inmiddels helemaal bekend en ik kan me op het koude stuk met wind tegen goed voorbereiden. De zon is warmer geworden maar het is ook iets harder gaan waaien. Het is nog wel te doen. Na Woonboulevard Poortvliet krijg is weer wind mee. Bij de vogeluitkijkpost stop ik zoals beloofd voor een bouillon. Men is zorgzaam en geeft mij een bouillon van ongeveer 80 graden heet. Na diverse aanvullingen met koud water kan ik dan toch na een minuut of vijf weer mijn weg vervolgen. De kilometers beginnen te tellen. Zit nu op ongeveer 43km. Het tempo zakt iets terug maar met een schappelijk gemiddelde kom ik toch weer in Haestinge. Het tweede deel zit erop, 20km in 2.23, netto.

Zoals altijd weer een goed georganiseerde tocht met veel enthousiaste vrijwilligers.

bij de vogeluitkijkpost
Details

Laatste update: 04 mrt 2018 00:00:00