Kennedymars PR Hengelo 2017

Om 3.20 ging de wekker. Ik alle stilte hijs ik me in mijn sportkleding en pak de weekendtas en ga richting auto.

02 apr 2017 07:00:00

Het is mistig als ik uit Sint-Maartensdijk wegrijd. Onbewolkt daar waar de miste even weg is. Dat is een goed teken voor een droge dag. Na twee sanitaire stops kom ik rond 6.15 in Hengelo aan. Peter Levink is daar om de inschrijving om te zetten in een startnummer.

Zere kuit

De afgelopen twee weken heb ik last van mijn kuit, achillespees, scheenbeen en enkel. Eigenlijk mijn hele rechter onderbeen. drie dagen terug was het nog even schrikken. Een scherpe pijnscheut deed me ernstig twijfelen om naar Hengelo af te reizen. Het tapen lijkt redelijk te werken en met een klein beetje pijn moet het wel gaan.

Startsignaal

Nu volgende de laatste voorbereidingen voor de lange trainingstocht. Ik schuif aan bij Ron Timmermans en Sandra en Bertus. Zo te zien zijn zij al startklaar. Ik tape mijn kuit op basis van de dan aanwezige gevoelige plekken. Nog even een sanitaire stop en dan ben ik gereed om te starten. Het startsignaal klinkt en ik begin rustig. De kuit is gevoelig en ik laat anderen de voorhoede vormen. Mijn tempo stabiliseert zich rond de 8.5 kmh en dat is een lekker tempo. De ronde is met 6km een mooie afstand voor mij om elke ronde iets te nuttigen. En zo vliegen de ronden voorbij. Zelfs een broodje kaas ging er goed in. Na 20km begin ik in te lopen op de lopers voor me. Rond de 35km heb ik iedereen ingehaald behalve een taaie jeugdige loper, Jarno Heijmans. Ik zal hem de rest van de ronden niet meer zien en hij zou als eerste binnenkomen in een mooie tijd van 09.22.08. Ronnie valt jammer genoeg net voor de 40km uit en Sven Verbruggen en Remy van den Brand gaan het rustiger aan doen.

Wandelrust

Net voor de 50km geeft ik mezelf een wandelrust van iets meer dan een kilometer en eet wat chips. En weer verder. Inmiddels is de temperatuur aardig opgelopen en wijst de thermometer bij het gemeentegebouw van Hengelo 17 graden aan. De warmte hindert me niet en met opgestroopte mouwen loop ik verder. De 60km en 70km worden gestaag gepasseerd en van een terugval in tempo is niet veel merkbaar. Wel merk ik dat de kuit vol op spanning staat en tijdens de lichte klimmetjes doe ik voorzichtig. Bij het ingaan van de laatste ronde pep ik mezelf nog even op en verhoog in tempo want ik kan in de buurt van een PR uit te gaan komen. Nog met redelijk vol energie kom ik over de finish. Een PR voor mij in de M50 klasse met 09.41.18

Evaluatie

Mijn complimenten aan de organisatie, vrijwilligers en de medelopers. Het was een gezellig en vriendelijk evenement.

Details

Laatste update: 17 apr 2017 19:09:03