Kommetje Snerttocht 2015

Een mooie trainingstocht en lekker dicht bij huis

12 dec 2015 09:30:00

Jaarlijks organiseert de hier lokale wandelsportvereniging "de Oosterscheldestappers" een wandeltocht met als einddoel een kommetje erwtensoep. Vorig jaar was ik afgereisd naar Amsterdam voor een wedstrijd over 20km en dit jaar is de keuze op deze tocht gevallen. De start is in hotel Kom. Leuk om hier eens binnen te zijn geweest. Het ziet er verzorgd uit.

Warm

De training start. Als eerste gaat het richting Scherpenisse. Ik zet een flink tempo in. Halverwege is het een stuk warmer dan verwacht en in Scherpenisse ontdoe ik mij van het windjack. Dan in een grote boog weer terug naar Sint-Maartensdijk voor een tussenstop in hotel Kom. Van daaruit een klein rondje om het dorp en dan de Pluimpot door. Via de Zeester door de campings en weer terug richting Sint-Maartensdijk.

Extra rondje

Dan, zoals inmiddels standaard geworden, door het dorpsbos richting de westelijke akkers van Sint-Maartensdijk. Hier loop ik nog een extra rondje om wat extra kilometers te maken. De rondleiding in het dorp laat ik dan achterwege. In net geen 3 uur ben ik weer terug in hotel Kom waar een heerlijke kop snert er prima in gaat.

De route

Details

Laatste update: 02 jan 2016 20:28:02