Overzicht 2019

Dit jaar staat in het teken van het wandelen van een 24 uur en daarbinnen zoveel mogelijk kilometers te maken. Als voorbereiding geen wedstrijden of georganiseerde tochten en met name trainingen met veel kilometers per week.

24 mei 2019 08:10:00
Eerste kwartaal

Om wat meer variatie in de trainingen te krijgen ben ik vorig jaar begonnen om naast het snelwandelen ook snelle trailwalks te doen. Dat zijn voor mij wandelingen off the road en liefst met zo veel mogelijk hoogtemeters (Belgie/Duitsland). Zo loop ik een aantal trails met meer dan 35km met meer dan 1000 hoogtemeters op tempo. Dat levert mij meer kracht op waardoor de snelwandeltrainingen sneller worden. Dat lokt uit tot zwaardere trainingen in het snelwandelen. En ja dat brengt risico's met zich mee. En na een training waar ik eigenlijk makkelijk de 10 per uur aantik gaat het fout. Mijn heup kan het niet echt aan een aantal pezen raken overbelast. Dat sukelt eigenlijk de hele lente mee. Met gewoon wandelen heb ik daat overigens geen last van.

April / mei

De peesblessure in de heup blijft een lastige en belemmert het snelwandelen. De focus ligt in deze maanden dan ook op de zwaardere trailwalks waar ik vreemd genoeg geen last van de heup heb. Zo loop ik in april een aantal pitige trailwalks en in mei 3 marathons op tempo binnen 5 dagen. 1 gewoon en 2 trail marathons. De zwaarste marathon is waar ik 17 keer de Kiekberg bij Plasmolen op en afloop. Daarna langzaam de tapering in in voorbereiding op de 24 uur van Weert, in juni, tijdens het internationale wandelweekend.

Details

Laatste update: 24 mei 2019 09:05:00