Wandelweekend Weert 2015

Met de blessure nog wel op de achtergrond ga ik een poging doen een stabiele 50km te lopen.

23 mei 2015 12:00:00

Nog even twijfel ik of ik zal gaan. De weersverwachting geeft namelijk aan dat er rond 14.30 een frontje met wat regen overkomt en het daarna kouder wordt met redelijk wat wind. Ik besluit dat kleine beetje regen maar te gaan trotseren en neem een extra paar schoenen mee voor als de voeten echt te te nat mogen worden.

De inschrijving

In Weert aangekomen zet ik de auto weer langs het parcours en zet mijn tafel klaar. Ik loop vandaag met rugzak met daarin drinken, banaan en energierepen. Op tafel komen komt extra drinken, bananen en repen zodat ik elke ronde mijn rugzak kan bijvullen. Bij de inschrijving is het al druk en een hoop bekenden worden begroet. Ik spelt mijn loopnummer op en ga nog even relaxen.

Uitzicht op PR

Vandaag staat in het teken van rustig starten en dat tempo 50km lang vol te houden. Bij de start gaan, zoals verwacht, Jack Koolen en Anne van Andel er snel vandoor. Ik zelf zoek een juist tempo met Bas van Andel op een meter of 10 achter mij. Na ongeveer 5km eet en drink ik rustig wat en Bas komt langszij. Een tijd lang lopen Bas en ik samen. Op zich gezellig maar ik merk dat mijn tempo niet het tempo is wat ik wil lopen. Ik besluit te versnellen om zo alleen te komen lopen en loop een ronde flink door. Daarna weer consolideren. Elke ronde gebruik ik het stuk na de start/finish om te eten en te drinken. Dat komt goed uit want het is een lastig fietspad, ongelijke tegels en licht stijgend, waar je sowieso niet goed snelheid kan maken. Boven dan linksaf ietwat naar beneden het asfalt op en weer snelheid maken. Dit herhaal ik ronde na ronde. Rond de 30km, 3.23, dat is de eerste indicatie dat een PR mogelijk is. Ik voel me nog prima en ga gestaag door.

Rekenen

Rond de 40km, 4.32 blijkt achteraf, wordt het echt rekenen. Uitgaande van mijn GPS zit ik op schema van 5.40 maar is dat in werkelijkheid ook zo? De rondetellers kunnen mij niet helpen. De klok bij de start/finish neem ik nu maar mee in de berekening en uitgaande van twee snelle ronden zou een PR er in kunnen zitten. Bij het ingaan van de laatste ronde is 5.40 een goede mogelijkheid. Nog even wat eten en drinken en dan er nog vol voor gaan. Op één van de lange stukken loop ik in op Jantinus Meints. Jantinus is op weg voor een 110km en loopt in een flink tempo. Poe poe, met moeite haal ik hem bij en even lopen we samen. Bij de 3km bevoorrading maak ik me los van Jantinus en ga proberen te versnellen. Dat versnellen lukt niet echt en het tempo blijft rond de 8.7km/h hangen.

5.40

De finish komt dichterbij en ik probeer een glimp op te vangen van de klok. Ik zie 17.41 en besef dat het een PR is. Hans de Vries vanuit de organisatie maakt mij nog iets blijer door te melden dat er nog 2 minuten van de tijd af moet omdat we 2 minuten later gestart zijn dan de 24 uur. Dat brengt mijn tijd van 5.39.57 net onder de 5.40. 5.40 staat al 2 jaar jaar als mogelijkheid op mijn verlanglijstje en eindelijk is het gelukt. Anne van Andel zit al rustig aan een drankje en de felicitaties worden uitgewisseld. Anne is eerste geworden in een Nederlandse besttijd, 5.19.18, bij de vrouwen. Jack Koolen heeft ook goed gelopen en is 2 minuten na Anne gefinisht.
Super blij ga ik mijn startnummer inleveren. Dan is het even wachten op de prijsuitreiking want ik blijk ook nog een derde plaats te hebben bemachtigd. Daar heb ik helemaal niet meer bij stilgestaan. Nog even op de foto met Anne en Jack en dan nog wat nagenieten op het parcours. Voldaan keer ik huiswaarts.

Details

Laatste update: 18 sep 2015 08:13:15