Wandelen

1e Kees Wessels Wintertocht

Avatar
René Wakkee
Wandelen Sint-Maartensdijk
16 feb 2013 48 keer bekeken

-- Zou ik binnen de 3.30 kunnen blijven in deze training? --

Deel dit artikel:

Vandaag heeft de wandelclub Oosterscheldestappers een georganiseerde wandeling. Ik neem de benenwagen naar de start want die is vlakbij, slechts 1 kilometer bij mijn huis vandaan bij Haestinge . Dat is nog eens geluk hebben! Ik ga 10 minuten na de officiële start rustig van start. Ik had echter beter nog iets langer kunnen wachten want nu moet ik de meeste lopers op een fietspad inhalen waar maar ruimte is voor drie wandelaars naast elkaar. Via de berm zigzag ik de diverse groepjes voorbij. Nog even door het dorp Sint-Maartensdijk en dan de polders in. Er is nauwelijks wind, wat het aangenaam wandelweer maakt. Ik zoek naar een lekker tempo en kom uit op 8.8km/h. Dit proberen vast te houden. Als ik lekker in mijn tempo zit is daar de eerste stempelpost. Zo'n break haalt jammer genoeg het tempo er uit en ook het algemene gemiddelde gaat een stuk omlaag.

Steentje

De eerste 10 kilometer gaan in 1:08:39. Dan volgt het plaatsje Poortvliet. Altijd lastig om op de oneffen dorpsweggetjes je snelheid hoog te houden. Hier volgt een extra lus voor de 30 kilometer lopers. Die gaan eerst het dorp weer uit om 4 kilometer later bij de stempelpost van de 20 kilometer lopers te komen. Ik stempel weer rond het 14 kilometer punt. Nog geen centje pijn. Dan ga ik weer verder richting de Oosterschelde. Daar op het fietspad aangekomen is het water heel rustig en aan de kant kun je de bodem van de Oosterschelde zien. Wat laaghangende bewolking belemmert het uitzicht maar ik ben allang blij dat het niet zo hard waait. Ver voor me zie ik een groepje wandelaars, dat zijn vast de voorlopers is mijn gedachte. Die ga ik zo vast nog wel inhalen. Als ik ze inhaal lijkt het groepje stil te staan. Het is het 20 kilometer punt waar ik ze passeer in 2:16:48, geen verval in de tweede 10 kilometer en nog steeds geen last van vermoeide benen. Op weg naar de volgende stempelpost. Hier haal ik nog even een steentje uit mijn schoen en loop dan snel weer verder. Rond het 24 kilometer punt merk ik enige vermoeidheid in de bovenbenen. De snelheid van 8.7km/h die Runkeeper mij steeds toeriep gaat steeds vaker naar de 8.5km/h. Ik eet nog even een banaan en drink wat.

Grasvelden

De laatste 5 kilometer, ik probeer mijn snelheid van 8.7km/h vast te houden. Dat lukt, de banaan heeft klaarblijkelijk geholpen. Maar wanneer ik de Pluimpot inga met vele onverharde stukken en grasvelden is het gedaan met de hoge snelheid. Met moeite lukt het om de 8.2km/h aan te houden. Het laatste stuk over asfalt gaat weer makkelijk. Zonder echt reserves te gebruiken kom ik weer terug bij Haestinge. Runkeeper uitzetten: 3:24:31 over 29.5 kilometer, net geen 8.7km/h, daar ben ik tevreden mee. Bij het afmelden liep ik Frans van den Berg nog tegen het lijf. Hij is nog herstellende van een knie blessure en moet het rustig aan doen, vandaar dat hij de 20 km liep.
Een paar uur later nog even rustig een 7 kilometer rondje met Kathy (onze Ierse Wolfshond) gelopen. Een mooie afronding voor deze wandeldag. Het totaal van vandaag komt op ongeveer 39 kilometer.

01-680.jpg
01-680.jpg

De cijfers

  • Afstand29,51 km
  • Duur03:24:31
  • Omhoog2 m
  • Omlaag2 m

Bereikte markante punten

  • Poortvliet
  • Scherpenisse

Op de kaart

Bekijk ook -