Bergwandelen

Verkenningstocht Omgeving Simonskall en Rursee

Avatar
René Wakkee
Bergwandelen Duitsland Simonskall
05 sep 2020 20 keer bekeken

-- En dan was daar ineens een omleiding op een wandelpad… --

Deel dit artikel:

Deze keer weer vroeg op pad, denk aan 6.15, want ik moest eerst nog tanken. Daarna lekker op weg en eens kijken of ik nog files of omleidingen tegenkom. Dan blijk ik mijn telefoon niet op de standaard te hebben, erger nog ik ben mijn telefoon vergeten. Na 20 min onderweg te zijn dius weer terug en een extra 45 min rijden.

Dan rijden door Nederland, met wegwerkzaamheden rond Breda, via Eindhoven, Heerlenm, Aken naar Simonskall. Om 9.15 kom in Simonskall aan en vindt een pakeerplaats voor MTbikers. Er is hier namelijk een speciale track uitgezet voor MTbikers Bikepark Hurtgenwald

Verkeerd gelopen

Ik start op de asfaltweg het dorp Simonskill uit, Direkt buien het dorp ga ik een pad linksaf de berg op. Door een dichtgegroed pad met omgevallen bomen gaat het langzaam omhoog naar het dorp Vossenack. Vanuit daar eerste over weilanden en dan steil naar beneden. Daar een riviertje over en ik eet wat, kijk even op de route en denk een weggetje te zien waar ik heen moet. Uiteindelijk blijkt het een ree-pad te zijn want het wordt steeds smaller en eindigd eigenlijk in de braamstruiken...

Ik zit dus verkeerd. Met GPS ga ik steil naar beneden waar het beoogde pad wel moet lopen. Ja, het lijkt een pad, allemaal mooi hoge bloemen verbergen het pad. Zie ook de video verder op deze pagina.

%alttitle%
%alttitle%

Umleitung

Dan weer een lange klim naar de rand van het dorpje Kommerscheidt. Er volgen wat mooie uitzichtspunten maar die geven niet echt zicht want het is inmiddels gaan motregenen. Dan naar beneden naar het Altes Muhlenhaus, een gesloten restaurant ivm met Corona. Het beoogde pad is afgesloten en ik moet een andere weg kiezen. Dus weer terug om via een omweg bij de oversteek van het riviertje de call te komen. Daar aangekomen begrijp ik de afsluiting. De hele brug is weg. Door de droogte vind ik een oversteek door over een paar stenen te springen. En zo kan ik mij geboogde route weer vervolgen. het gaat weer bergop. Een lange klim naar de top van de Buhlert 505mtr, het hoogste punt voor vandaag. Daarna afdalen naar Simonskall en bij de auto her-bevooraaden.

RurSee

De eerste 20km zit er dan op. Dan weer op weg. Deze keer een pad in de richting van een oud klooster met een scholencomplex erbij. Terloops blijk ik deels naast een MTB parcours te lopen. Mooie uitzichten volgen en ik traverseer in zuid westelijk richting om daar weer naar het dal terug te keren. Dan weer een lange klim richting de Buhlert. Deze keer passeer ik aan de zuidkant en langzaam naar beneden richting de Rursee. Het beoogde uitzicht blijkft lang uit en als ik inmiddels weer van de Rursee af loop wordt ik toch getracteerd op een mooi uitzichtspunt op de Rursee. Ik kan de zeilboten zien.

%alttitle%
%alttitle%

Daarna weer rustig verder omhoog naar de Buhlert en afdalen naar Simonskall.

01-680.jpg
01-680.jpg
02-680.jpg
02-680.jpg
03-680.jpg
03-680.jpg
04-680.jpg
04-680.jpg
05-680.jpg
05-680.jpg
06-680.jpg
06-680.jpg
07-680.jpg
07-680.jpg
08-680.jpg
08-680.jpg

De cijfers

  • Afstand36 km
  • Duur5:50
  • Omhoog1350 m
  • Omlaag1350 m

Bereikte markante punten

  • Buhlert 505 m

Op de kaart

Youtube video

Bekijk ook - Eifel